Workshop pe 17.9.2021 Ilmoittaudu!

Toivomme runsasta osanottoa myös Geologiliiton jäsenistöstä!

The European Federation of Geologists will be chairing a workshop during the virtual event ”Responding to the climate crisis – taking action on the IPCC 6th Assessment Report” organised by the Grantham institute on 17 September from 11:00-13:30 CEST.

The title of this workshop will be:

Earth Sapience: How can Earth Scientists work together to address the Climate Crisis?

The workshop will be chaired by Executive Director Glen Burridge and the panel will bring together environmental geologists, climatologists and three EFG representatives:

– Isabel Fernandez Fuentes, CROWDTHERMAL project coordinator

– Pavlos Tyrologou, External Relations Officer and Coordinator of the Panel of Experts on Natural Hazards

– Magnus Johansson, Member of the Panel of Experts on Mineral Resources (tbc)

We invite all of you to attend this free event and share the information within your network.

Registration is possible at:

https://www.eventbrite.co.uk/e/responding-to-the-climate-crisis-taking-action-on-the-latest-ipcc-report-tickets-169614003049

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Tapahtuma-avustus 2021

Alla olevalla lomakkeella voit hakea avustusta oman tapahtuman järjestämiseen vuoden 2021 aikana.

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Hallitus tiedottaa

Harriet Lonka on valittu Geologiliiton hallitukseen ylimääräisessä kokouksessa 25.8.2021.

Avaamme vuosikokouksessa päätetyn tapahtuma-avustushaun pian, seuraathan tiedotustamme.

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Jäsenkysely avattu!

Olemme avanneet jäsenkyselyn.

Kaikkien kyselyyn vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvomme 2×50€ S-ryhmän lahjakortteja.

Vastauksia odotamme 30.9. mennessä. Käsittelemme vastaukset nimettöminä ja rakennemma niiden pohjalta uutta toimintamallia ja toimintasuunitelmaa vuodelle 2022 jotta voisimme paremmin palvella jäseniämme.

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Lyhytkurssi toukokuussa 2018

Geologiliitto järjestää toukokuussa 2018 viikolla 21 lyhytkurssin, jonka saapuu pitämään Nick Oliver.

Kurssin aihepiiri käsittelee malmiesiintymien rakennegeologista ja geokemiallista tulkintaa.

Pysykää kuulolla, lisätietoa alkuvuodesta 2018.FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin


Valokuvauskilpailun tulokset

Geologiliiton järjestämä valokuvauskilpailu päättyi 30.9.2016 ja voittajat on valittu. Kilpailuun osallistui 32 kuvaa yhteensä 14 lähettäjältä. Vielä elokuussa näytti, ettei kuvia tule kovinkaan monta, mutta hyvä oli loppukiri. Geologit syttyivät tähän(kin) verkkaisesti, mutta mikä tärkeintä, laatu on taas kohdallaan! Geologiliiton hallitus antoi kilpailun arvostelun ja ratkaisun ulkopuolisen, valokuvausta harrastavan raadin tehtäväksi. Raadin jäsenet olivat Esko Koistinen (p.j.), Bo Johanson ja Auvo Takkinen.Tässä tulokset ja raadin perustelut:

  1. Jani Jäsberg ” Saappaat, vasara ja geologi ”.  Kuvassa on vahva tarina ja se kuvastaa hyvin geologin työtä ja ihmisen suhdetta luontoon. Kuva on hyvin rajattu ja sommiteltu. Mustavalkoisuus tuo ajattoman nostalgisen tunnelman. Kuva on näkyvissä yläpuolella.
  2. Mikko Numminen ” Kiven sisässä ”. Tunnelin reunat ja varjot kehystävät hienosti kuvan. Tässäkin kuvassa mukana hyvä tarina. Otsalampun valo korostaa ja tuo hyvin esiin tutkittavan lohkareen, josta tulee kuvan kiintopiste. Teknisesti hallittu tasapainoinen kokonaisuus.
  3. Mira Tammelin” Tutkija löytää piilevätkin piilevät”. Kuva herättää mielenkiinnon heti ensi katsomalla, sommittelu on kunnossa ja ison kappaleen vino asento tuo kuvaan eloa. Kuva on optisena mikroskooppikuvana hyvä sekä teknisesti että valokuvauksellisesti. Kuva on graafista taidetta.

 

Yleisön suosikkina oli ”Kiven sisässä”. Toiseksi eniten ääniä sai Tuomas Väliheikin ”Malmit rajoihin” ja kolmanneksi ylsi Eemeli Rantalan ”Diamond drilling in Nunavut, Canada”.

Parhaat Onnittelut palkituille ja suuret kiitokset kaikille osallistujille ja asiantuntevalle raadille!

GL HallitusFacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin


Opiskelijoille tietoa geologin työstä

Geologiliiton edellinen, maaliskuussa väistynyt hallitus järjesti viimeisinä töinään Oulun yliopiston geologian opiskelijoille työelämä -iltapäivän. Tilaisuus pidettiin maanantaina 4. huhtikuuta ja osallistujia saapui paikalle muutamia kymmeniä.
Tapahtumassa pidettiin viisi esitelmää, joissa kerrottiin mitä me geologit teemme valmistumisen jälkeen. Opiskelijoilla oli myös mahdollisuus kysellä ja keskustella työelämän kiemuroista. Esitelmät kattoivat työn GTK:ssa, insinöörigeologiassa, malminetsintä- ja kaivosyhtiöissä, konsulttina sekä jatko-opiskelijana. Lisäksi kerroimme lyhyesti sekä Geologiliiton että Vuorimiesyhdistyksen toiminnasta.
Opiskelijat olivat hoitaneet järjestelyt yliopiston päässä mallikkaasti ja olivat aidosti kiinnostuneita aiheista. Työelämätietoisuuden jakamisen lisäksi saimme yhteistuumin todettua, että vilkkaampi yhteistyö opiskelijoiden ja työelämässä jo vaikuttavien geologien kesken olisi suotavaa. Ja tähän epäkohtaan koitamme toki jatkossa tarttua osaltamme.FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin


vuosikokous

Geologiliiton vuosikokous pidettiin 14.3.2016 Geologian tutkimuskeskuksessa Kuopiossa. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat. Hallitukseen valittiin seuraavat: Hannu Makkonen pj, Johanna Alitalo, Tapio Halkoaho, Jyrki Korteniemi, Pertti Sarala ja Lauri Solismaa. Kokousesitelmän piti Urpo Kuronen: FinnAust Mining Plc – pohjoisten alueiden malminetsijä.FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin


Valokuvauskilpailu

Kilpailun aihe on ”geologi työssään”. Toiveenamme on saada kisaan kuvia, joista käy ilmi geologin ammatin monimuotoisuus.

PALKINNOT
• 1. Palkinto: 500 € lahjakortti valokuvausliikkeeseen.
• 2. Palkinto: 250 € lahjakortti valokuvausliikkeeseen.
• 3. Palkinto: 150 € lahjakortti valokuvausliikkeeseen.
• Yleisön suosikki: yllätyspalkinto.

Lue tästä osallistumisohjeetFacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin