Valokuvauskilpailun tulokset

Geologiliiton järjestämä valokuvauskilpailu päättyi 30.9.2016 ja voittajat on valittu. Kilpailuun osallistui 32 kuvaa yhteensä 14 lähettäjältä. Vielä elokuussa näytti, ettei kuvia tule kovinkaan monta, mutta hyvä oli loppukiri. Geologit syttyivät tähän(kin) verkkaisesti, mutta mikä tärkeintä, laatu on taas kohdallaan! Geologiliiton hallitus antoi kilpailun arvostelun ja ratkaisun ulkopuolisen, valokuvausta harrastavan raadin tehtäväksi. Raadin jäsenet olivat Esko Koistinen (p.j.), Bo Johanson ja Auvo Takkinen.Tässä tulokset ja raadin perustelut:

  1. Jani Jäsberg ” Saappaat, vasara ja geologi ”.  Kuvassa on vahva tarina ja se kuvastaa hyvin geologin työtä ja ihmisen suhdetta luontoon. Kuva on hyvin rajattu ja sommiteltu. Mustavalkoisuus tuo ajattoman nostalgisen tunnelman. Kuva on näkyvissä yläpuolella.
  2. Mikko Numminen ” Kiven sisässä ”. Tunnelin reunat ja varjot kehystävät hienosti kuvan. Tässäkin kuvassa mukana hyvä tarina. Otsalampun valo korostaa ja tuo hyvin esiin tutkittavan lohkareen, josta tulee kuvan kiintopiste. Teknisesti hallittu tasapainoinen kokonaisuus.
  3. Mira Tammelin” Tutkija löytää piilevätkin piilevät”. Kuva herättää mielenkiinnon heti ensi katsomalla, sommittelu on kunnossa ja ison kappaleen vino asento tuo kuvaan eloa. Kuva on optisena mikroskooppikuvana hyvä sekä teknisesti että valokuvauksellisesti. Kuva on graafista taidetta.

 

Yleisön suosikkina oli ”Kiven sisässä”. Toiseksi eniten ääniä sai Tuomas Väliheikin ”Malmit rajoihin” ja kolmanneksi ylsi Eemeli Rantalan ”Diamond drilling in Nunavut, Canada”.

Parhaat Onnittelut palkituille ja suuret kiitokset kaikille osallistujille ja asiantuntevalle raadille!

GL Hallitus

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin